Stuivenberg: "Mourinho is schandalig"

Albert Stuivenberg heeft geen goed woord over voor José Mourinho en hoe die bij Manchester United het stokje overnam van Louis van Gaal.

Stuivenberg was assistent van Louis van Gaal toen die in mei vorig jaar in de catacombe vlak na de gewonnen FA Cup-finale tegen Crystal Palace hoorde dat hij niet verder mocht als hoofdtrainer van Manchester United. José Mourinho was op dat moment al door de club benaderd om Van Gaal op te volgen, maar zweeg daarover tegenover de Nederlandse coach.

Stuivenberg memoreert het moment zondagochtend bij FOX Sports in De Tafel van Kees. "Een paar minuten daarna kwam het in de media, dat is een feit. Dat is natuurlijk bizar", aldus de huidige hoofdtrainer van Racing Genk. Mourinho die Van Gaal dus opvolgde werkte al eens onder hem bij Barcelona, maar stelde hem niet op de hoogte over zijn op handen zijnde dienstverband bij United, waardoor dat bij Van Gaal keihard aankwam.

"Ik vind dat schandalig", zegt Stuivenberg. "De manier waarop hij communiceert ook. Ik kan me voorstellen dat je geïnteresseerd bent als je wordt benaderd door United. Maar als je zogenaamd 'bevriend' bent met iemand, een speciale relatie hebt met iemand, kan ik me ook heel goed voorstellen dat je denkt: Ik wil daar wel op een goede manier met Louis uitkomen. Zo sta ik erin, maar misschien ben ik wel heel naïef in dit wereldje."