Robben sprakeloos: "Het is in-en-in triest"

Oranje-aanvoerder Arjen Robben was na afloop van Bulgarije-Nederland sprakeloos, en had geen verklaring voor de smadelijke 2-0 nederlaag.

"Ja wat moet je zeggen?", liet de Bayern München-aanvaller weten tegenover de NOS. "Het is een nachtmerrie, je gaat met goede bedoelingen en goede intenties erin. Ik had een positief gevoel, maar de eerste helft is van zo een bedroevend niveau."

De fout van Matthijs de Ligt was volgens Robben niet dé reden van het verlies tegen de Bulgaren. "Er gaat heel veel fout, je kan makkelijk met een vingertje wijzen, maar dat heeft geen zin. Je verliest met 2-0. Dat zijn keiharde feiten. Wat ik zei, de eerste helft verdien je niks. Dan krijg je niks voor elkaar."

"Ik ben hier de aanvoerder, en ik vind dat je wint en verliest met z’n allen. Je accepteert het niet, het is in-en-in triest. Je kunt een voorzet geven, maar ik ga hem niet inkoppen (doelend op een ontslag van Blind, red.). Wat moet ik hiervan zeggen? Ik ben sprakeloos, de eerste helft is schrikbarend, dan geef je de goals zo makkelijk weg. Voetballend geef je het zo makkelijk weg."