Chinezen boden 40 miljoen op Dost: "Keihard gelachen"

Bas Dost scoort dit seizoen aan de lopende band voor Sporting Clube de Portugal. In de winterstop was er ineens belangstelling vanuit China.

"Toen mijn zaakwaarnemer mij vertelde van die Chinese belangstelling en dat er daadwerkelijk een bod was uitgebracht in de buurt van de veertig miljoen schoot ik keihard in de lach. Dat gaat natuurlijk helemaal nergens over. Veertig miljoen, dat is toch niet normaal", vertelt hij aan Dagblad van het Noorden.

De clubleiding van Sporting Clube de Portugal wilde niet meewerken aan een transfer. "Er sprak ook heel veel waardering uit naar mij toe dat ze die veertig miljoen hebben laten lopen. Ik vond het niet erg hoor, ik zat helemaal niet op China te wachten. Natuurlijk, ik denk dat ik daar heel veel had kunnen verdienen, maar ik heb hier ook een goed salaris."

Momenteel strijdt Dost met niemand minder dan Lionel Messi om de Gouden Schoen voor topscorer van Europa. De Oranje-spits was dit seizoen in 33 officiële wedstrijden liefst 26 keer trefzeker. Sporting betaalde vorige zomer aan Wolfsburg een transfersom die kan oplopen tot twaalf miljoen euro.