Klaver: verschillen met VVD 'megagroot'

GroenLinks-leider Jesse Klaver noemt de verschillen tussen zijn partij en de VVD "megagroot". Hij zei dat dinsdag kort voor zijn gesprek met verkenner Edith Schippers, die onderzoekt welke regeringscoalities mogelijk zijn.

Klaver benadrukte dat hij de gesprekken wel "heel serieus" neemt. "Uiteindelijk voer je campagne om ervoor te zorgen dat je je idealen in de praktijk kunt brengen. Dat gaat een stuk makkelijker als je in het kabinet zit."

Meerdere politieke leiders stuurden er maandag tijdens de eerste ronde gesprekken bij Schippers op aan dat eerst moet worden gekeken naar een kabinet van VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Schippers spreekt dinsdag met de lijsttrekkers van deze vier partijen.

Eerder op de dag waren Klaver en D66-leider Pechtold gezien terwijl zij samen een rondje liepen. Hun gesprek ging volgens Pechtold over de punten waar de partijen het over eens zijn. Pechtold zei maandag al dat hij graag met GroenLinks wil samenwerken.

Onderonsje
Pechtold denkt dat de inhoudelijke verschillen overbrugbaar zijn, hoewel dit volgens hem "niet makkelijk" zal zijn. Hij zei dat hij duurzaamheid als eerste thema had genoemd tijdens zijn onderonsje met Schippers.

Meerdere politieke leiders stuurden er maandag bij Schippers op aan dat eerst moet worden gekeken naar een kabinet van VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Schippers spreekt dinsdag met de lijsttrekkers van deze vier partijen.

VVD-leider Mark Rutte was als eerste aan de beurt, gevolgd door Sybrand Buma van het CDA. Zij lieten zich niet uit over welke coalitie hun voorkeur zou hebben.

Klaver: verschillen met VVD 'megagroot'
Klaver: verschillen met VVD 'megagroot' (Foto: ANP)