Ecclestone: "F1 wordt hamburgertent in plaats van sterrenrestaurant"

Bernie Ecclestone is sinds de overname van de Formule 1 door Liberty Media niet langer de grote baas van de koningsklasse van de autosport. Volgens de Brit varen de Amerikanen een duidelijk andere koers en daar lijkt hij gemengde gevoelens over te hebben.

"Het wordt allemaal minder exclusief", begint Ecclestone. "Ik kijk er op een andere manier naar dan de nieuwe eigenaren. Ik was heel erg streng met het vrijgeven van pasjes en toegang tot de paddock. Dan is het net als een restaurant waar je nauwelijks een tafeltje kunt krijgen, daar wil iedereen juist gaan eten", spreekt de Brit.

"Liberty is een Amerikaans bedrijf en ze willen die Amerikaanse cultuur ook naar de Formule 1 brengen. Bij een race in de VS kan iedereen in de pitstraat en de paddock lopen, kan men makkelijker een praatje maken met de coureurs of zelfs in de auto's zitten. De Formule 1 was een sterrenrestaurant, geen hamburgertent. De keuken wordt nu misschien toegankelijker en, wie weet, misschien smaakt het zelfs wat beter", klinkt het toch ook wel enigszins positief.

We zijn natuurlijk ook benieuwd wat je er zelf van vindt: moet de F1 vooral exclusief blijven, of is het juist positief als het allemaal toegankelijker wordt voor de gewone fan?