Boullier vreest uitvalbeurt McLaren in AustraliŽ

Eric Boullier vreest dat de McLarens van Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne dit weekend bij de seizoensstart in Australië de finishvlag niet zullen halen, zo laat de Formule 1-teambaas optekenen door Marca.

De reden voor de zorgen van Boullier zijn de moeizaam verlopen twee testweken in Barcelona. Daar stond de MCL32, zoals de nieuwe McLaren heet, vaker stil dan dat deze reed. Dit kwam door de nieuwe Hondamotoren die met diverse mankementen kampten. Volgens Alonso waren de krachtbronnen zowel niet snel als niet betrouwbaar genoeg.

Daarom is Boullier voorzichtig voor Melbourne. "Ik zie graag dat onze coureurs de finishvlag zien, maar ik ben er niet zeker van of dat ook gaat lukken. We hebben meer problemen dan we gedacht hadden. We wisten dat we tegen een aantal dingen aan zouden lopen, maar niet dat het er zo veel waren."

Honda heeft beterschap beloofd en is nhard aan de slag gegaan om de motor te verbeteren. De vraag is of dit gelukt is en of ze gedurende het jaar grote stappen voorwaarts kunnen zetten. Aan McLaren kan het volgens Boullier niet liggen. "We hebben gewerkt aan het chassis, de downforce, de ophanging en aan alles wat we konden verbeteren. Er worden nog steeds onderdelen ingevlogen voor Australië."

Boullier vreest finish niet te halen in Australië (Foto: McLaren)
Boullier vreest finish niet te halen in Australië (Foto: McLaren)