Locadia: "Trainer bepaalt wanneer ik weer in het eerste sta"

Jürgen Locadia speelde maandagavond na maanden blessureleed zijn eerste volledige wedstrijd bij Jong PSV. Hij vindt zichzelf klaar voor een rentree bij het eerste elftal.

In de gewonnen competitiewedstrijd met FC Eindhoven (0-5) pikte hij een doelpunt mee. "Ik voel me gewoon fit, het is de keuze van de trainer wanneer ik weer in het eerste kom", vertelde Locadia tegen Omroep Brabant. "Het is begrijpelijk dat hij geen risico wil nemen, want ik ben er lang uit geweest.

Vorige maand mocht Locadia in de wedstrijd met Feyenoord al invallen in de hoofdmacht van PSV, maar bij Jong PSV doet hij wedstrijdritme op en daar heeft hij geen problemen mee. "Als ik niet in het eerste speel, moet ik bij Jong PSV mijn minuten blijven maken."

"Ik ga natuurlijk niet een heel seizoen bij Jong PSV spelen, maar voorlopig is dit wel fijn. Je ziet dat ik de speeltijd nodig heb. Ik mis nog ritme, soms klopt een balaanname niet helemaal."

De 23-jarige aanvaller hoopt nog een rol te kunnen spelen bij PSV in de jacht op de titel. "Als de trainer me nodig heeft, dan ben ik er. Het wordt natuurlijk moeilijk om Ajax of Feyenoord nog te achterhalen, maar wie weet laat een van hen nog punten liggen."