Nederland maakt gehakt van Isral op World Baseball Classic

De Nederlandse honkballers hebben maandag de tweede wedstrijd in de tweede groepsfase van de World Baseball Classic gewonnen. Na de nederlaag tegen Japan werd maandag overtuigend gewonnen van Israël, dat in de eerste groepsfase nog te sterk was voor Nederland.

Een rake klap van Yurendell de Caster stelde Didi Gregorius en Jonathan Schoop in de tweede inning in staat om de score te openen. Gregorius, Andrelton Simmons en Shawn Zarraga zorgden in de derde inning voor nog meer punten en sloegen Nederland zelfs al naar 6-0.

Een honkslag van Wladimir Balentien bracht Simmons voor de 7-0 binnen, maar Gregorius zorgde voor het hoogtepunt van de wedstrijd. Met Balentien en Jurrickson Profar op de honken sloeg hij een prachtige homerun, waardoor de voorsprong nog verder vergroot werd: 10-0. 

Een homerun van Nate Freiman zette de Israëliërs toch nog op het scorebord, maar de ploeg kon niks meer terug doen tegen het openingsgeweld van de ploeg van Hensley Meulens. Balentien liep een honkslag van Zarraga aan het eind nog binnen en bracht de 12-2 eindstand op het scorebord. 

Na twee gespeelde wedstrijden staat Nederland er prima voor in de groep. Woensdag speelt de ploeg om 04.00 uur Nederlandse tijd in de Tokyo Dome tegen Cuba en als die partij gewonnen wordt, staat Nederland nagenoeg zeker in de halve finales. Dat lukte vier jaar geleden ook, Nederland werd destijds vierde.