Arsenal maakt einde aan FA Cup-sprookje Lincoln City

Arsenal heeft zich met een ruime overwinning geplaatst voor de halve finales van de FA Cup. De geplaagde ploeg uit Noord-Londen won van Lincoln City, de club uit de Conference, het vijfde Engelse niveau. Het werd 5-0.

In de eerste helft was het spel van The Gunners nog niet om over naar huis te schrijven. Lincoln City hield goed stand en leek zonder tegendoelpunten de rust te halen. In de slotminuten ging het toch mis. Na een slimme pass van Kieran Gibbs schoot Theo Walcott de bal laag in de hoek.

Arsène Wenger nam vooraf overigens geen risico's en Arsenal verscheen op volle oorlogssterkte aan de aftrap. Mesut Özil, die wegens ziekte dinsdag niet het hele duel met Bayern München kon meedoen, begon weer op de bank. Na bijna een halfuur mocht de Duitser al invallen voor de geblesseerde Alex Oxlade-Chamberlain.

Na de pauze wist de thuisploeg de wedstrijd snel te beslissen. Alexis Sánchez vond Héctor Bellerín, die de scorende Olivier Giroud bediende. Vijf minuten later was het al 3-0 toen Luke Waterfall een voorzet van Gibbs in eigen doel werkte.

In de laatste twintig minuten pikten Sánchez en Aaron Ramsey ook nog een doelpunt mee, waardoor het 5-0 werd. Arsenal is na Manchester City de tweede halve finalist in de FA Cup. De andere twee teams komen uit de kwartfinales tussen Tottenham Hotspur en Millwall (zondag) en de kraker tussen Chelsea en Manchester United (maandag).