Darter Cross beloont opmars met eerste PDC-titel

Darter Rob Cross heeft zijn opmars bij de PDC beloond met zijn eerste toernooizege. Hij won zaterdag in Barnsley de derde Players Championship door in de finale Mervyn King met 6-5 te verslaan.

Het verhaal van Cross begon vorig jaar door via een regionale qualifier zich te plaatsen voor de UK Open. In de vierde ronde verloor hij echter van Michael van Gerwen. Cross ging vervolgens gooien op de Challenge Tour en deed dat zo goed dat hij een tourkaart in de wacht sleepte. Cross mocht nu met de grote mannen mee doen en en haalde dit jaar op een UK Open Qualifier al een halve finale en haalde de laatste zestien op de UK Open. Hij verloor toen van de latere winnaar Peter Wright.

Op het derde Players Championship Cross nu echt los. Hij won van Alan Norris (6-2), Max Hopp (6-3), Richie Burnett (6-2) en Jamie Caven (6-4). In de kwartfinale stuurde hij Raymond van Barneveld met 6-4 naar huis. In de halve finale werd het een spannende wedstrijd tegen Gerwyn Price. Hij won met 6-5 en vervolgens won hij ook van King met 6-5 om het toernooi te winnen.

Cross mag nu 10.000 Britse pond bijschrijven en zet direct een goede stap om de top-64 van de Order of Merit binnen te komen. King moet genoegen nemen met 6.000 pond. Van Barneveld was met zijn plek bij de laatste acht de beste Nederlander. Michael van Gerwen, Benito van de Pas en Jermaine Wattimena verloren in de derde ronde. Kim Huybrechts gooide in de eerste ronde tegen Sven Groen een negendarter. Hij won die partij ook, maar ging er in de volgende ronde uit tegen Jamie Caven (6-3).

Zondag is er opnieuw een Players Championship. 128 darters zullen opnieuw 75.000 pond gaan verdelen.