Aflossingploegen naar finale op WK shorttrack Rotterdam

Op het wereldkampioenschap shorttrack in Rotterdam hebben de Nederlandse aflossingsploegen zich allebei geplaatst voor de finale.

In een bomvol Ahoy keerde Jorien ter Mors weer eens terug op de shorttrackbaan en dat ging uitstekend. Samen met Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven en Suzanne Schulting kwam Ter Mors nauwelijks in de problemen. Canada gaf in het eerste deel van de wedstrijd het tempo aan, maar zakte plotseling terug en greep naast de finale. Nederland nam een flinke voorsprong en won de halve eindstrijd voor Hongarije.

De andere halve finale werd gewonnen door Japan, dat samen met China naar de eindstrijd gaat. Het individuele vrouwentoernooi begon niet best voor Zuid-Korea en op de aflossing ging het niet beter: de torenhoog favoriet werd gediskwalificeerd.

Itzhak de Laat, Daan Breeuwsma, Dennis Visser en Sjinkie Knegt namen de halve finale bij de mannen voor hun rekening en ook dat ging prima. De ploeg duelleerde vooral met Zuid-Korea en Rusland, waarbij een prachtige actie van Breeuwsma Nederland naar plek twee katapulteerde. Knegt kon aan het einde standhouden tegen de Koreanen en pakte de tweede plek voor Nederland, vlak achter de Rus Viktor An.

De finales op de aflossing worden zondagmiddag rond een uur of vijf geschaatst in Ahoy.