Vrouw in scootmobiel overgoten met bijtende vloeistof in Breda

In Breda is vrijdagmiddag een vrouw in een scootmobiel aangevallen met een bijtende vloeistof. Het incident vond plaats aan de Jacob Catssingel. De vrouw is gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

Mogelijk gaat het om een mislukte beroving. Het slachtoffer heeft tegenover de politie verklaard dat twee jongens op een scooter haar vanuit het park dichtbij de Jacob Catssingel achterna zaten. Eenmaal in de straat zou zij zijn overgoten met de vloeistof. De jongens zijn er na de aanval vandoor gegaan.

Voor het onderzoek is er ook brandweerpersoneel opgeroepen, omdat mogelijk zoutzuur is gebruikt. "Er is in de buurt verpakkingsmateriaal van zoutzuur gevonden, maar we kunnen nog niet zeggen of dat de stof is die over de vrouw is gegoten", laat een politiewoordvoerder weten. "We zijn druk met het onderzoek en wachten tot we een verklaring kunnen afnemen bij het slachtoffer."

Update 21.34 uur
De vrouw die vanmiddag is overgoten met een bijtende vloeistof, heeft dat zelf gedaan. Volgens RTL Nieuws ligt ze nog steeds zwaargewond in het ziekenhuis.

Eerder verklaarde de 53-jarige dat ze na een korte achtervolging werd aangevallen door twee jongens op een scooter. Bij de politie meldde zich echter een getuige die vertelde dat hij de vrouw in een winkel twee flessen zoutzuur had zien kopen. Voor de vrouw is hulpverlening ingeschakeld. De Bredase is geen onbekende van hulpverleningsinstanties.