Williams verklaart razendsnelle tijden: "We rijden met weinig brandstof"

Een echte verrassing zal het niet zijn, maar de razendsnelle tijden waar het Formule 1-team van Williams deze weken tijdens de tests in Barcelona mee komt zijn met name gereden met een erg lichte auto. Dat heeft hoofd-engineer Rob Smedley gezegd.

Met name Felipe Massa is razendsnel in de FW40, waar hij dinsdag de snelste tijd mee liet noteren en woensdag vooralsnog op de tweede plek staat. Dat tijden niet al te veel zeggen is een algemeen gegeven, maar toch doet het team de nodige wenkbrauwen fronzen. "We maken niet nog een keer de fout om met een halfvolle tank te rijden en dan te gaan berekenen hoe snel we vlak voor het tanken zouden kunnen zijn", legt Smedley uit, doelend op de nu dus zeer lichte auto's.

"Een team kan veel meer over de banden leren als ze onder alle omstandigheden getest worden", vervolgt hij. Smedley is verder ook gewoon tevreden over het algemene verloop van de testdagen. "Het fundament is uitstekend en we kunnen daar mooi op verder bouwen. We werken gestaag ons programma af en hoeven nauwelijks storingen en andere problemen op te lossen."

Dat is dan wel even buiten Lance Stroll gerekend, die in zijn eerste dagen vorige week een weinig positieve indruk maakte en voor flink wat schade zorgde. De privéjet van zijn rijke vader is een keer of zeven van Engeland naar Barcelona gevlogen om reserve-onderdelen over te brengen. De jonge Canadees kwam woensdag overigens weer in actie en doet het dit keer wel prima. 

Williams verklaart razendsnelle tijden: "We rijden met weinig brandstof" (Pro Shots / Action Images)
Williams verklaart razendsnelle tijden: "We rijden met weinig brandstof" (Pro Shots / Action Images)