IJshockeyer krijgt schaats in nek, maar speelt stug door

De Canadese ijshockeyer Adam McQuaid krijg je niet zomaar klein. Dat bleek afgelopen weekeinde tijdens een NHL-wedstrijd tussen zijn team, de Boston Bruins, en de New Jersey Devils.

Het been van teamgenoot David Backes schoot tijdens een duel omhoog, waarbij diens schaats vol in de nek van McQuaid terecht kwam. Schaatsen zijn uiteraard bijzonder scherp en dus leidde het tot een stevige snee. McQuaid had echter niks door - wellicht omdat het bloed er niet als een fontein uitspoot - en speelde 'gewoon' verder. 

Na afloop vertelde McQuaid dat hij het in eerste instantie niet had gemerkt en dat hij zich veel meer zorgen maakte om zijn ijshockeystick, die hij bij de actie verloren was. Niet veel later ging hij toch het ijs maar af, waar hij met 25 hechtingen behandeld werd.

McQuaid kon zonder problemen verder spelen, maar zijn indrukwekkende litteken laat wel zien dat hij vermoedelijk toch het nodige geluk heeft gehad: zijn halsslagader was bepaald niet ver verwijderd van waar Backes' schaats zijn nek raakte.

McQuaid krijgt Backes' schaats vol in zijn nek (Bron: YouTube)