Colbrelli wint tweede rit Parijs-Nice, Groenewegen vierde

Sonny Colbrelli heeft in Parijs-Nice de tweede etappe gewonnen. De 26-jarige Italiaan was de sterkste in de sprint van een uitgedund peloton. De renner van Bahrain Merida Pro Cycling Team won voor John Degenkolb en Arnaud Démare. Dylan Groenewegen werd vierde. Démare blijft leider in het algemeen klassement.

Vroeg in de rit ontstond er een vroeg vlucht met daarbij Sam Oomen. De Nederlander van Sunweb kreeg Oliver Naesen (AG2R La Mondiale), Marc Soler (Movistar), Kristijan Koren (Cannondale-Drapac Pro Cycling Team), Julien Simon (Cofidis, Solutions Crédits), Manuele Mori (UAE Team Emirates), Romain Hardy (Fortuneo - Vital Concept) en Delio Fernandez met zich mee. Na veertig kilometer was het avontuur van de koplopers al over, nadat in het peloton in waaiers was getrokken.


In eerste instantie zaten alle klassementsrenners mee in de eerste waaier, maar al snel moesten Richie Porte, Alberto Contador, Daniel Martin en Simon Yates de eerste waaier laten gaan. Uiteindelijk ontstond er een groep van 22 renners met onder meer Démare, Julian Alaphilippe, Alexander Kristoff en Marcel Kittel. Er waren met Oomen en Timo Roosen ook twee Nederlanders mee in de kopgroep.

Na een achtervolging van twee uur kwam de groep van Contador aansluiten bij de leiders, maar ondertussen was Porte al verder achterop geraakt. Porte zou uiteindelijk op meer dan veertien minuten eindigen van de winnaar. 

Op het moment dat de achtervolgende groep was aangesloten, kozen zes renners de aanval: Philippe Gilbert (Quick-Step Floors), Tony Gallopin (Lotto-FixAll), Maarten Wynants (LottoNL-Jumbo), Marc Sarreau (FDJ), Evaldas Siskevicius (Delko Marseille Provence KTM) en Sven Erik Bystrøm (Katusha – Alpecin). Het zestal kreeg een maximale voorsprong van iets meer dan één minuut.

Met nog twintig kilometer te gaan ging Gilbert alleen in de aanval. Op zes kilometer van de streep werd de Belgisch kampioen gegrepen door het peloton. In de laatste kilometers ging Koren ten aanval, net zoals Michael Albasini, maar FDJ hield alles onder controle voor Démare.

In de sprint ging Colbrelli vroeg aan en werd niet meer gepasseerd door Degenkolb en Démare. Voor de Italiaan van Bahrain Merida Pro Cycling Team was het zijn eerste zege van het seizoen. De Fransman Démare blijft leider in het algemeen klassement.