'Sylvana Simons is een mislukte negerin'

Prem Radhakishun heeft vannacht hard uitgehaald naar Sylvana Simons in zijn NPO Radio 1-show Zwarte Prietpraat. In zijn rant noemt hij de lijsttrekker van Artikel 1 onder andere een mislukte negerin. Ook mede-oprichter van de partij Ian van der Kooye en uitgever van Sylvana's boek Kees de Bakker (uitgeverij Conserve) moesten het ontgelden.

Hij begon met het voorlezen van een mail die Kees de Bakker, uitgever van Sylvana's boek, over 'een nieuwe politiek van gelijkwaardigheid', naar hem gestuurd had. In die mail stond dat het voor Prem 'als bekende Surinamer' misschien interessant zou zijn om Sylvana publiekelijk te steunen, zeker nu ze 'zo belachelijk is gemaakt door PowNed'.

Vervolgens leest Radhakishun zijn antwoord op de mail voor, waarin hij PowNed verdedigt. "Sylvana is niet belachelijk gemaakt door PowNed, integendeel. Het gedrag van haar, haar partijgenoten en anderen is schandalig en in strijd met de kernwaarden van ons land. Ze hebben zich laten kennen als kleinzielige, on-Nederlandse, ondemocratische, intolerante bullenbakken die met fysiek geweld onwelgevallige media willen snoeren", aldus Prem. "PowNed is een belangrijke exponent van de Nederlandse identiteit. Wij Nederlanders zijn trots op deze omroep". Hij heeft ook geen goed woord over voor Ian van der Kooye: ''Die zwarte neger die daar loopt hoeft die arme jongen niet in de vuilnisbak te drukken". 

Ook gaat Prem in op het feit dat Kees de Bakker hem een Surinamer noemt. "Ik vind het hoogst onbeschoft en zelfs minachtend om mij aan te schrijven als bekende Surinamer. Ik ben Nederlander. Wie bent u om mijn nationaliteit te ontkennen? Uw kennelijke gedachte dat de gemeenschappelijke geboorteplaats een reden moet zijn om op iemand te stemmen, getuigt van een achterlijkheid die je aantreft in het Tora Bora-gebergte. Gemeenschappelijke afkomst is voor kennelijk onderontwikkelde figuren als u de reden om op een persoon of partij te stemmen. Gemeenschappelijke toekomst is het criterium voor echte Nederlanders die met elkaar verder willen". 

Tegen zijn gasten vertelt Radhakishun: ''Waarom ik zo kwaad word, is dat mensen denken dat ze stemmen moeten trekken op basis van etniciteit of religie en niet op ideeën. Ideeën doen er toe, maar dit soort mislukte misbaksels als uitgeverij Conserve en Artikel 1 en die racistische negers denken dat alleen je ras er toe doet. Dus Sylvana Simons is een mislukte negerin met Ian van der Kooye de mislukte neger."

Het geweldige fragment is hieronder te beluisteren: