Van Barneveld zinspeelt weer op afscheid

Darter Raymond van Barneveld heeft weer eens op een afscheid gezinspeeld. De 49-jarige Hagenaar verloor zondag in de kwartfinales van de UK Open van Peter Wright, ondanks uitstekend spel.

Wright was echter nóg een klasse beter dan Van Barneveld, die niet lang geleden eenzelfde situatie tegenover zich kreeg. Op het WK stond Van Barneveld tegen Michael van Gerwen briljant te gooien, maar MVG was zo mogelijk nog beter en won het duel overtuigend. 

Na zijn nederlaag tegen Wright toog Barney maar weer eens richting social media, waar hij zijn fans trakteerde op een typisch stukje Van Barneveld: "Vanaf vandaag wordt het tijd om lekker te gaan leven en het darts te laten zijn voor wat het is", klonk het op Facebook. Donderdag gaf hij al aan dat het 'klaar is' nadat hij in de Premier League ten onder ging tegen Dave Chisnall. 

Of Van Barneveld daadwerkelijk gaat stoppen is natuurlijk nog niet duidelijk. Hij heeft immers wel vaker op dergelijke wijze gereageerd na een pijnlijke nederlaag, waarna hij altijd weer verder ging.