Europarlementariër: 'Vrouwen zijn dom, klein en moeten minder verdienen'

De Poolse Europarlementariër Janusz Korwin-Mikke heeft zich weer eens in de nesten gewerkt. Tijdens een debat ging de 74-jarige conservatieve politicus, in het parlement namens zijn eigen partij Korwin, flink tekeer over vrouwen.

"Weet je op welke positie de beste vrouwen, de beste meisjes, eindigden in de Poolse Olympiade voor theoretische natuurkunde? Ik wel: achthonderdste. Weet je hoeveel vrouwen er bij de beste honderd schakers ter wereld staan? Ik wel, nul", zo begon hij zijn betoog al enigszins opvallend.

Er is echter een logische verklaring voor het gebrek van vrouwen in de top van schaakwereld en in de top van de Poolse natuurkundige wereld. Vergeleken met mannen zijn ze immers gewoon dom. Althans, zo gaan de gedachtenkronkels in Korwin-Mikke's hoofd. "Natuurlijk moeten vrouwen minder verdienen dan mannen! Ze zijn zwakker, ze zijn kleiner en ze zijn minder intelligent! Ze moeten simpelweg minder verdienen en zo is het", besloot hij. 

Parlementsvoorzitter Antonio Tajani heeft laten weten een onderzoek in te stellen naar de uitlatingen van de Pool. Volgens de regels van het parlement moet men zich in elk geval respectvol gedragen. Korwin-Mikke is daar overigens sowieso niet echt fan van: vorig jaar noemde hij jonge werklozen nog 'de negers van Europa' en het jaar daarvoor stond hij in het parlement Adolf Hitler uitgebreid te begroeten. 

Korwin-Mikke's tirade (Bron: YouTube)

Bewaren