Fantastische Lewis kansloos tegen weergaloze Wright

Het is weer donderdagavond en dus is het tijd voor de Premier League darts. Het is de vijfde avond en we moeten het doen zonder Michael van Gerwen, die een rugblessure heeft. Er is echter ook goed nieuws: dit keer is er géén Europa League-voetbal en dus is RTL7 er weer live bij! Op het FOK!forum kun je een avondje meelullen over darten, en hieronder kan dat natuurlijk ook.

Dave Chisnall (ENG) - Raymond van Barneveld (NED) 7-2
De wedstrijd begon niet bepaald met een hoog niveau en vooral Van Barneveld stond de ene na de andere puddingdart te gooien. Chisnall kwam zo in rap tempo op 3-0, maar Van Barneveld wist op dat moment via een 64-finish dan toch op het scorebord te komen. Niet veel later pakte hij nog een zwaarbevochten leg, maar daar bleef het bij. Met een 96-finish kwam Chisnall op 6-2 en was het eerste punt binnen, waarna hij op weg leek naar een negendarter. Dat lukte niet - pijl acht ging mis - maar via dubbel 20 maakte Chizzy het wel af: 7-2 

Dave Chisnall - Raymond van Barneveld (Bron: PDC)
Dave Chisnall - Raymond van Barneveld (Bron: PDC)

Jelle Klaasen (NED) - Kim Huybrechts (BEL) 6-6
De wedstrijd had even twee legs nodig om op gang te komen, waarna het niveau snel wat omhoog ging. De eerste legs werden onderling eerlijk verdeeld en nadat de wedstrijd rustig voort kabbelde stond het 3-3. Eén game later was het Klaasen die als eerste een gaatje wist te slaan: via dubbel 10 brak hij Huybrechts om op 5-3 te komen. Hij maakte zelfs 6-3 en kon de wedstrijd uit gaan gooien, maar dat lukte niet. The Cobra miste zelfs vier matchdarts op 6-4 en zag Huybrechts 64 uitgooien. Met een strakke twaalfdarter bracht de Belg de eindstand vervolgens op 6-6.

Jelle Klaasen - Kim Huybrechts (Bron: PDC)
Jelle Klaasen - Kim Huybrechts (Bron: PDC)

Gary Anderson (SCO) - Phil Taylor (ENG)
De twee oud-wereldkampioenen begonnen prima aan het duel en hoewel Taylor al snel even wankelde stond het na vier legs nog gelijk. Via een sterke twaalfdarter was Anderson de eerste die een gaatje kon slaan en na een 83-finish stond hij op 6-4. De eerste matchdart ging echter mis en Taylor dwong een twaalfde leg af.

Dat werd een mooi staaltje demonstratiedarten: Taylor stond op 209 en had 177 nodig om op dubbel 16 te komen. Na de eerste twee triple 20's begon het publiek echter te joelen, want zij wilden Taylor's eerste 180 van de avond zien. Hij gooide zijn laatste pijl toch maar in de triple 19 om 177 te scoren, waarna Anderson het publiek vanaf 183 alsnog trakteerde op een 180. Taylor gooide de dubbel 16 in het bord en de heren sloten de wedstrijd zo met een gelijkspel af.  

Gary Anderson - Phil Taylor (Bron: PDC)
Gary Anderson - Phil Taylor (Bron: PDC)

Adrian Lewis (ENG) - Peter Wright (SCO) 2-7
De heren begonnen verschrikkelijk goed en na één leg stonden er al vier 180's op het bord. Lewis verzuimde een negendarter te gooien en Wright profiteerde door de leg te pakken. Lewis herstelde met een twaalfdarter, maar een vreselijk sterk spelende Wright won de volgende twee legs en kwam op 3-1. Nog een wereldleg volgde, gewonnen door Lewis, en de heren tikten beiden een gemiddelde van 114 punten per beurt aan.

Lewis bleef fantastisch spelen, maar toch ging hij kansloos ten onder: hij won nog welgeteld één leg, want Wright was ontketend. Snakebite stond de getallen van het bord te schroeien alsof het niks was en leek niet te kunnen missen. Even kwam Michael van Gerwen's record - het hoogste gemiddelde ooit op TV - in gevaar, maar dat lukte net niet. Dankzij enkele gemiste darts in de laatste leg kwam Wright op 119,50, wat alsnog niks minder dan weergaloos genoemd kan worden.  

Adrian Lewis - Peter Wright (Bron: PDC)
Adrian Lewis - Peter Wright (Bron: PDC)

James Wade (ENG) - Dave Chisnall (ENG)
Wade won de eerste leg, maar Chizzy kwam goed op dreef en met het goede gevoel van de winst op Van Barneveld nog in het hoofd pakte hij drie legs op rij: 1-3. Wade leek aanvankelijk niet echt bij de les te zijn, maar hij vocht zich toch terug en kwam op 4-4. Vanaf dat moment leek er een vloek op de dubbels te rusten, want het leek alsof geen van beiden de legs überhaupt wilde winnen. Chisnall kwam dan toch maar op 6-5 en nadat Wade een 160-finish op een haar miste maakte Chisnall het af: 5-7 en zijn tweede zege van de avond.

James Wade - Dave Chisnall (Bron: PDC)
James Wade - Dave Chisnall (Bron: PDC) 

De stand na de wedstrijden van vandaag (Bron: Oddsportal)
De stand na de wedstrijden van vandaag (Bron: Oddsportal)