Microsoft introduceert Xbox Game Pass

Microsoft heeft zojuist een nieuwe service geïntroduceerd: Xbox Game Pass.

Xbox Game Pass is een service waarbij je tegen een maandelijks bedrag ongelimiteerd toegang krijgt tot een bepaalde catalogus van games. De service doet erg denken aan EA Access, dat al exclusief verkrijgbaar is op Xbox One. Meer dan 100 games zullen vanaf het begin Xbox Game Pass ondersteunen, waaronder backward compatibility-titels. De eerste titels die bevestigd zijn, zijn Halo 5: Guardians, Payday 2, NBA 2K16 en Soul Calibur II. Grote uitgevers en ontwikkelaars die de service steunen zijn onder andere 2K, Bandai Namco, Codemasters, Capcom, SEGA en natuurlijk Microsoft Studios.

De lijst aan games gekoppeld aan de service zal iedere maand geüpdatet worden, dat betekent dat nieuwe games zullen worden toegevoegd, maar ook dat games van de lijst af zullen worden gehaald. Leden van Xbox Game Pass krijgen wel korting op de aanschaf van de volledige game en zijn eventuele uitbreidingen, zodat de game permanent in het bezit van de speler kan zijn.

Voor nu is er alleen een Amerikaanse prijs beschikbaar: $9,99 per maand. Enkele leden van het Xbox Insider-programma, in principe bèta-testers van nieuwe software, zullen vanaf vandaag al toegang krijgen tot een klein aantal games van het programma. Voor het grote publiek wordt Xbox Game Pass later deze lente beschikbaar.