Andries Jonker moet VfL Wolfsburg behoeden voor degradatie

VfL Wolfsburg heeft Andries Jonker aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De 54-jarige Nederlander moet de club in de resterende twaalf wedstrijden behoeden voor degradatie.

Wolfsburg nam zondag afscheid van Valérien Ismaël, die vanwege teleurstellende resultaten al na dertien wedstrijden werd ontslagen. Eerder dit seizoen werd ook al vroegtijdig afscheid genomen van Dieter Hecking. Jonker, die sinds 2014 hoofd jeugdopleiding was van Arsenal, keert terug naar Wolfsburg. Tussen 2012 en 2014 was hij er al als assistent-trainer, als rechterhand van Hecking, werkzaam. Jonker tekende een verbintenis tot de zomer van 2018.

"Jonker kent Wolfsburg en heeft ook na zijn vertrek naar Londen regelmatig contact gehad met onze club", vertelt sportief directeur Olaf Rebbe op de officiële clubwebsite. “Hij is een internationaal ervaren trainer en een bewezen Taktikexperte. Dat zijn belangrijke vereisten om met elkaar snel weer successen te kunnen boeken met Wolfsburg."

Fredrik Ljungberg zal Jonker ondersteunen in Wolfsburg. Hij wordt aangesteld als assistent-trainer. VfL Wolfsburg haalt Ljungberg op bij Arsenal, waar Jonker tot voor kort hoofd opleidingen was. De Zweedse oud-voetballer was sinds vorig jaar trainer van Arsenal onder 15 en werkte daarvoor nauw samen met onder meer Jonker.

"Hij zei dat hij enorm vooruit kijkt naar deze uitdaging", aldus Jonker op een persconferentie. "Hij vindt het geweldig om jonge spelers individueel bij te schaven. Wat hij zegt, is wat ik vaak denk. We kunnen elkaar bij Wolfsburg goed aanvullen."

Uit het archief: Andries Jonker voorheen onder andere in dienst bij Bayern München. (PRO SHOTS/Team2)
Uit het archief: Andries Jonker voorheen onder andere in dienst bij Bayern München. (PRO SHOTS/Team2)