Sagan wint Kuurne-Brussel-Kuurne

Peter Sagan heeft de 69e editie van Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen. De wereldkampioen was de snelste in een groepje van vijf. Jasper Stuyven, de winnaar van vorig jaar werd tweede voor Luke Rowe.

Een Nederlander zat mee in de vroege vlucht: Sjoerd van Ginneken van Roompot-Nederlandse Loterij. Onze landgenoot kreeg acht medevluchters met zich mee: Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale), Jürgen Roelandts (Lotto Soudal), Antoine Duchesne (Direct Energie), Alex Kirsch (WB Veranclassic Aqua Protect), Guillaume Boivin (Israel Cycling Academy), Maxime Farazijn (Sport Vlaanderen-Baloise), Sander Cordeel (Vérandas Willems-Crelan) en David Boucher (Pauwels sauzen-Vastgoedservice Continental Team. Het negental had een maximale voorsprong van zes minuten op het peloton.

Op de Oude Kwaremont brak het open. Ian Stannard en Zdenek Stybar namen het initiatief en bovenop de Oude Kwaremont kwam er een grote groep aansluiten met onder meer Rowe, Stuyven, Sagan, Tiesj Benoot, Greg van Avermaet, Matteo Trentin, Arnaud Demare en Tony Martin. De grote groep had al snel een minuut te pakken op het peloton.

Op iets meer dan dertig kilometer werden de vluchters ingerekend door de favorietengroep, maar ook het peloton kwam dichter bij. Bij het ingaan van de plaatselijke rondes was het verschil tussen de kopgroep en het peloton nog maar een halve minuut achter, waar LottoNL-Jumbo en Direct Energie het tempo aangaven.

Op 28 kilometer van het einde plaatste Stuyven een versnelling. De Belg van Trek-Segafredo kreeg eerst gezelschap van Sagan en Trentin en later konden ook nog Benoot en Rowe aansluiten. Door de versnelling vooraan was het peloton uitgeschakeld voor de overwinning. 

Het vijftal bleef goed samenwerken tot aan de voorlaatste kilometer. Trentin koos als eerste voor de aanval, maar Rowe bracht de groep weer terug. In de sprint won Sagan makkelijk voor Stuyven en Rowe. Voor Sagan is het zijn eerste zege voor zijn nieuwe werkgever Bora-Hansgrohe.