Uitslag Feyenoord - PSV

Feyenoord heeft in de Eredivisie een belangrijke stap gezet op weg naar de landstitel. In de Kuip werd PSV na een enerverende wedstrijd met 2-1 geklopt.

Feyenoord begon sterk aan de wedstrijd en overrompelde PSV in het eerste kwartier. Al snel kwamen er kansen voor Elia en Jorgensen, maar die gingen er niet in. De Rottedammers bleven echter jagen en het onvermijdelijke doelpunt viel alsnog, Toornstras choot raak na goed
werk van Kongolo op de linkervleugel.

Daarna nam de thuisclub wat gas terug en kreeg PSV wat meer grip op de wedstrijd, tot grote kansen leidde dit echter niet. Feyenoord kreeg nog mogelijkheden via Kongolo en Botteghin, terwijl Kongolo vlak voor rust ook voorkwam dat Pereiro gevaarlijk kon worden.

In de tweede helft was aanvankelijk het beeld hetzelfde. Feyenoord domineerde en kreeg kansen na een mooie actie van Elia een kopbal van Botteghin, maar die gingen er niet in. Het waren de bezoekers die na een uur spelen uit het niets op gelijke hoogte kwamen toen Pereiro na een fraai schot via de paal raak schoot.

Daarna golfde het spel op en neer. Namens Feyenoord trof Berghuis de paal en waren de bezoekers gevaarlijk via Bergwijn. Het was uiteindelijk Van der Heijden die Feyenoord weer op voorsprong kopte, maar niet nadat pas na beoordeling van de doellijntechnologie uitwees dat de bal de lijn had gepasseerd.

Update 17.46 uur

Nadere inspectie van de beelden geven duidelijkheid over de goal van Van der Heijden. Zijn kopbal was aanvankelijk niet over de lijn, maar pas nadat keeper Zoet de bal die op lijn lag naar zich toe trok ging die over de lijn. En ook pas op dat moment gaf de doellijntechologie dus het signaal goal. Het doelpunt blijft officieel trouwens nog wel op naam van Van der Heijden staan.

Jan Arie van der Heijden (l) scoort de 2-1 en viert dit, terwijl PSV keeper Jeroen Zoet (r) de bal nog op de lijn houd. (PRO SHOTS/Kay Int Veen)