Verstappen: "Zeer saaie race zou perfect zijn"

Als het aan Max Verstappen ligt kunnen we ons tijdens de eerste race van het Formule 1-seizoen, de Grand Prix van Australië op 26 maart, flink gaan vervelen. De Nederlander blikte nog maar eens vooruit op het seizoen en hoopt dat het niet spannend wordt in Melbourne.

"Ik hoop dat ik goed start en dan de rest van de race op kop blijf liggen. Hopelijk krijgen we dan een ontzettend saaie race, dat zou perfect zijn", lachte Verstappen. "Ik weet natuurlijk nog niet hoe de auto gaat presteren, want het is een totaal andere bolide dan die van vorig jaar. Hij ziet er wel agressief uit en ik hoop dat deze zelfs nog beter is dan die van 2016."

De laatste maanden is vaak verteld hoe hard de coureurs in de winter hebben getraind. De regels zijn veranderd en er komen veel meer krachten op de lichamen van de mannen, vooral de nek krijgt het extra zwaar te verduren. Ook Verstappen heeft zich suf getraind. "Maar ik weet nu al zeker dat ik volgende week tijdens de test in Barcelona met een stijve, pijnlijke nek uitstap na mijn eerste test in de nieuwe auto", verzekert hij ons. "Maar goed, het hoort erbij."

De eerste testdag zal belangrijk zijn. "Dan weten we pas echt hoe goed de auto is, hoewel het ook belangrijk is om gewoon heel veel kilometers te maken. Dan weet ik wel pas hoe goed de auto echt is en of ik misschien zelfs al mee kan doen om de wereldtitel."