WK skeleton geteisterd door sneeuwval

Op het wereldkampioenschap bobsleeën en skeleton in het Duitse Königssee is het vrijdag tijd voor de skeletonners. Vrijdag worden twee runs afgewerkt, zaterdag nog eens twee en de tijden van de vier runs worden bij elkaar opgeteld. Voor wie de vele eerdere berichten gemist heeft: skeleton is de sport waar men op de buik op een sleetje ligt en met snelheden van dik boven de honderd kilometer per uur naar beneden raast.

Bij de vrouwen doen twee Nederlandse dames mee: de ervaren Joska le Conté en de jonge Kimberley Bos, die vorig jaar met een achtste plek op het WK een sensationeel debuut op het hoogste niveau kende. Dit seizoen heeft Bos in de World Cup al een zevende en vijfde plek gepakt, het beste Nederlandse resultaat ooit. Om 15.00 uur gaat de eerste run van de dames van start en dat is via onderstaande livestream te zien! Bos gaat als tweede naar beneden, Le Conté als 21e, waarna om 17.00 uur de tweede run volgt. 

Update 16.52 uur
Bos kende een uitstekende start, maar had daarna wat moeite om netjes naar beneden te komen. Een grote tik tegen de zijkant na de kreisel kostte haar de nodige snelheid en uiteindelijk eindigde ze als zeventiende. Dat was wel beter dan Le Conté, die na de eerste run op de 24e plek staat.

Om 17.00 uur gaat run twee van start en ook die is via onderstaande livestream te volgen. Bos gaat er als vierde naar beneden, Le Conté als 24e.

Update 18.32 uur
De tweede run van Bos was een stuk beter en ze leek één of twee plekken op te schuiven, maar al snel werd duidelijk dat de wedstrijd bijzonder oneerlijk werd. Kort na de run van Bos begon het namelijk stevig te sneeuwen, waardoor de één na de ander achter de Nederlandse terecht kwam - het was immers simpelweg onmogelijk om een fatsoenlijke tijd neer te zetten. De jury greep niet in, zelfs niet toen de absolute wereldtop compleet kansloos was. 

De Canadese Jane Channell rukte zo van de twaalfde plaats op naar de koppositie, hoewel ze zich er zichtbaar voor schaamde dat het op zo'n oneerlijke manier gebeurde. Bos zag haar zeventiende stek een zevende plaats worden, maar uiteindelijk ging het feest niet door - gelukkig, met het oog op een eerlijke wedstrijd. Na 21 dames werd de wedstrijd veel te laat alsnog gestopt en de uitslag van de tweede run kon de prullenbak in. Zaterdag worden nog twee runs gesleed, waardoor het WK uit drie in plaats van vier afdalingen zal bestaan.