Verander jezelf in een theepot in Prey

Bethesda heeft een nieuwe gameplay-video vrijgegeven voor Prey genaamd ‘Mimic Madness’. In deze video krijg je enkele manieren te zien hoe je de Mimic-krachten kan gebruiken om het op te nemen tegen de aliens die Talos I hebben overgenomen.

In Prey ontwaak je aan boord van Talos I, een ruimtestation in een baan rond de maan in het jaar 2032. Jij bent de sleutel in een onderzoek naar het definitief omvormen van de mensheid – maar de zaken liepen vreselijk verkeerd. Het ruimtestation werd aangevallen door vijandige aliens waardoor er nu op jou wordt gejaagd. Aan jou nu om, terwijl je de duistere geheimen van Talos I ontdekt en meer over je eigen verleden te weten komt, te overleven met alles wat je aan boord kan vinden, je verstand, wapens en telekinetische vaardigheden om de Typhon alien te verslaan.

Een van de eerste alienkrachten die je aanleert, is Mimic Matter. Deze kracht, gekregen van Mimic Typhon, stelt je in staat gelijk welke vorm van iets aan boord van Talos I aan te nemen. Je begint klein – een koffietas, theepot, lamp, banaan – maar geleidelijk aan naarmate je de kracht van de nodige upgrades voorziet, zal je in meer complexe objecten kunnen transformeren, zoals security turrets en zelfs Operator robots.

Prey verschijnt wereldwijd op vrijdag 5 mei voor PlayStation 4, Xbox One en pc