Ziggo breidt F1-verslaggeving uit, live camera op circuit

De Formule 1 zal dit jaar nog beter en uitgebreider in beeld gebracht worden bij Ziggo Sport. De zender heeft bekendgemaakt dat er een aantal veranderingen doorgevoerd zullen worden waar de gemiddelde Formule 1-fan vrolijk van zal worden.

Zo krijgt Jack Plooij, sinds vorig jaar terug als pitreporter, dit jaar een live camera met zich mee. Zo kan bijvoorbeeld de reactie van Max Verstappen gelijk na de race live uitgezonden worden, zodat er niet eerst nog een tijd gewacht moet worden. Ook kunnen tijdens de race video's worden gemaakt in de paddock. Buiten dat zal ook voorafgaand aan de race meer te zien zijn: Verstappen blikt dan vanaf de startgrid live vooruit naar de race.

Op de vrijdagavond voor een race wordt vanaf nu om 22.00 uur een nieuw programma uitgezonden op Ziggo Sport: Formule 1 Café. Presentator Rob Kamphues kijkt daar samen met onder meer Robert Doornbos en Tom Coronel vooruit naar het weekeinde. Dit betekent overigens niet dat we Kamphues in de studio op zaterdag en zondag niet meer gaan zien, want ook dat blijft hij doen. 

Ziggo Sport, de gratis sportzender voor klanten van Ziggo, zal alle races live uitzenden. Ook het gros van de kwalificaties is daar te zien, terwijl alle vrije trainingen weer via Ziggo Sport Select uitgezonden worden.