Cultheld Sutton weg na eten pasteitje

Wayne Shaw is niet langer de reservedoelman van Sutton United. De 125 kilogram zware goalie kwam gisteren in het verloren bekerduel tegen Arsenal onder vuur te liggen nadat hij vlak voor tijd op de bank een pasteitje verorberde.

Shaw is cultheld en manusje van alles bij de club uitkomend op het vijfde niveau. Hoewel hij dit seizoen nog geen minuut in actie kwam heeft hij inmiddels een grote schare fans verzameld. In de rust van het duel tegen Arsenal dook hij in de kantine op en vlak voor tijd wist hij door een pie te eten wederom de aandacht op zich te vestigen.

Dit laatste leverde hem een onderzoek van de Football Association op, omdat hij mogelijk de gokregels overtreden zou hebben. Er kon bij wedkantoren namelijk ingezet worden op het eten van een pie door Shaw. Voor iedere ingezette pond zou een gokker hiervoor acht pond terugkrijgen. Sun Bets moest uiteindelijk een vijfcijferig bedrag uitbetalen.

Shaw wist dan ook van de weddenschap en dat er mogelijk bekenden van hem ingezet hadden op het eten van een hapje. "Wij weten dat wij niet mogen gokken, omdat dit profvoetbal is. Het was wel grappig om te doen en ik had honger. Wij hadden alle wissels al verbruikt en stonden met 2-0 achter."

Sutton-manager Paul Doswell was na afloop niet blij met de actie van Shaw: "Wij hebben ons hier niet van ons beste kant laten zien."

De club heeft Shaw dan ook gevraagd om op te stappen als reservedoelman en hij heeft hiermee ingestemd.