Jos Verstappen: "Meer races winnen, maar te vroeg voor wereldtitel"

Jos Verstappen denkt dat het in 2017 nog te vroeg is om te hopen op een wereldtitel voor zoon Max, coureur van Red Bull Racing. De nog altijd maar 19-jarige Max Verstappen boekte vorig jaar zijn eerste zege, de eerste Nederlander ooit die een Grand Prix won.

"Red Bull is altijd sterk als er nieuwe reglementen zijn, maar je blijft wel afhankelijk van de auto", vertelt vader Jos in PepTalk"Als we het allemaal hier en daar goed horen lijkt het erop dat Red Bull er wel erg dicht op zit en dat de aansluiting met Mercedes kleiner kan worden - wat ook een doel is. Daarnaast is de voornaamste doelstelling om dit seizoen meer races te winnen, dus minstens twee. Om wereldkampioen te worden is 2017 in mijn ogen nog te vroeg, maar volgend jaar zou het zeker moeten kunnen."

Verstappen junior is al maanden loeihard aan het trainen voor komend seizoen. Niet voor niks wordt al lang gezegd dat het fysiek nog veel zwaarder gaat worden door de nieuwe reglementen. "Max is een kilo of vier aangekomen, allemaal spiermassa. Vooral zijn benen, armen en nek zijn een stuk breder. Hij is dan ook elke keer weer helemaal kapot na de trainingen, maar het zal nodig zijn, want de krachten zullen veel groter worden in de auto."