Walcott maakt 100ste goal voor Arsenal

Theo Walcott vierde de winst op Sutton United maandagavond met een jubileumdoelpunt. De Engelsman maakte zijn honderdste treffer voor Arsenal.

Walcott tekende tien minuten na rust voor de 0-2 eindstand, waardoor The Gunners zich plaatsten voor de kwartfinales van de FA Cup. Manager Arsène Wenger had zijn basisopstelling voor het duel met Sutton United flink gewijzigd. De 27-jarige Walcott mocht daarom de aanvoerdersband dragen.

Arsenal nam de Engelse aanvaller in januari 2006 over van Southampton. De bekerwedstrijd van maandagavond was zijn 389ste officiële wedstrijd voor de Londenaren. Van zijn honderd goals maakte Walcott er 63 in de Premier League en zeventien in de Champions League.

Op de topscorerslijst aller tijden van Arsenal is Walcott de achttiende speler die de grens van honderd doelpunten heeft bereikt. Thierry Henry (228 goals) voert dat lijstje nog steeds aan. Robin van Persie (132) en Dennis Bergkamp (120) horen ook bij de 'club van 100'.