Hamilton wil data niet meer delen met teamgenoot

Formule 1-coureur Lewis Hamilton wil zijn data op het circuit niet meer delen met zijn teamgenoot, zo heeft de Brit laten weten tijdens een interview met Mercedes-sponsor UBS. De meervoudig wereldkampioen vindt het niet eerlijk dat coureurs kunnen profiteren van het werk van hun teamgenoten.

Hamilton: "Ik ga naar buiten, doe mijn huiswerk goed en de andere coureur kan precies zien wat jij gedaan hebt. Ik heb het team gevraagd om mijn data niet meer met anderen te delen. Het voelt niet eerlijk dat als hij op zijn best van zijn kunnen presteert ik dat op de computer tot in detail kan bestuderen."

"Op het circuit zoek je naar de rempunten, ondervind je de hobbels en zie je de rubberstrepen op het wegdek en al deze dingen zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk door een bocht kunt. Jouw teamgenoot zal normaal gesproken iets vroeger of later remmen. Door de data te delen kan hij je echter kopiëren. 'Oh, hij remt vijf meter later, dan kan ik dat ook proberen'. Daar heb ik een hekel aan en hij kan dichter bij jou komen. Daarom genoot ik ook zo van het karten, want daar kon het niet en kon je het pure talent zien."

Daarom vind Hamilton het ook geen goed idee dat jonge coureurs zich de blubber trainen in een simulator als ze hierbij hulp krijgen met het vinden van de ideale lijnen. Ze zouden die lijnen zelf moeten vinden, omdat dit het belangrijkste van een coureur zijn is. Het zelf opzoeken van de limiet van jezelf en van de auto.