Greipel sprint naar zege in Algarve

André Greipel heeft de vierde etappe in de Ronde van de Algarve gewonnen. De Duitse sprinter van Lotto Soudal was in de massasprint te sterk voor John Degenkolb en Dylan Groenewegen. Primoz Roglic blijft aan de leiding in het algemeen klassement.

Taco van der Hoorn (Roompot-Nederlandse Loterij) vormde samen met Ryan Mullen (Cannondale-Drapac), Dion Smith (Wanty-Groupe Gobert) en João Matias (LA Alumínios-Metalusa) de vlucht van de dag. De vier kregen een maximale voorsprong van zes minuten, waar LottoNL-Jumbo het tempo controleerde.

Op drie kilometer werd het viertal gegrepen en kon het peloton zich opmaken voor een massasprint. Daarin was Greipel de snelste voor Degenkolb en de sterk opkomende Groenewegen. Het is voor Greipel zijn tweede seizoenszege, nadat hij eerder al op Mallorca won.

Roglic blijft leider in het algemeen klassement. De Sloveen van LottoNL-Jumbo heeft 22 seconden voorsprong op Michal Kwiatkowski. Zondag staat de slotrit in de Algarve op het programma met aankomst bovenop de Alto do Malhão.