De Jong werd 'een beetje moe' van doelpuntendroogte

Luuk de Jong is blij dat hij zijn doelpuntendroogte heeft kunnen doorbreken. De spits is weer volop belangrijk met goals en assists voor het opgeleefde PSV.

PSV won na de winterstop alle duels in de Eredivisie. De club herpakte zich van een teleurstellende periode in de competitie waar zelfs over een crisis werd gesproken. De Jong ging daarin voorop met een gebrek aan scorend vermogen.

"Ik ben een spits die ook veel voldoening haalt uit een assist. Ik ben altijd op zoek naar medespelers die naast me komen", zegt De Jong tegen De Telegraaf. De aanvaller vergrootte de afgelopen weken zijn aandeel met doelpunten en assists.

"In de wedstrijden was ik er niet zo mee bezig. Het is meer rondom de wedstrijden, dat iedereen vraagt wanneer je weer gaat scoren. Dat is dan iets waar je wel een beetje moe van wordt en gelukkig valt dat dan weg.”

De Jong's broer Siem speelt bij PSV vaak een rol als invaller. "Natuurlijk hoop je als broer dat hij altijd in de basis staat, maar hij is nu heel belangrijk voor ons op de momenten dat hij erin komt. Dat heeft hij tegen Go Ahead, Ajax en SC Heerenveen laten zien. Hij heeft ons al heel wat belangrijke punten bezorgd."