Jeffrey Herlings komende 3 jaar live te volgen op motorsport.tv

Goed nieuws voor alle motocross-fans! Motorsport.tv, eerder bekend onder de naam Motors TV, heeft een driejarig contract gesloten met de promotor van het WK motocross.

Het betreft een verlenging van een overeenkomst tussen Youthstream en Motorsport.tv, dat eind vorig jaar onder de naam Motors TV werd overgenomen door Motorsport Netwerk. Door het verlengen van deze overeenkomst worden alle evenementen van het FIM Motocross World Championship live uitgezonden. Motorsport.tv is dé internationale marktleider op het gebied van auto- en motorsport videocontent. Ze hebben een bereik van maar liefst 31 miljoen huishoudens in 38 landen.

David Luongo, directeur van Youthstream, laat weten: "Youthstream is ontzettend blij dat we de samenwerking met Motorsport.tv kunnen voortzetten." Eerder werd al bekend dat er nieuwe, originele content te zien zal zijn en vanaf maart is deze uitgebreide service beschikbaar in Full HD. Ook wordt de overstap naar Video on Demand gemaakt. "Een nieuw tijdperk met onze historische partner breekt aan en we zullen wederom de best mogelijke beelden van onze sport aanleveren. Dit nieuws is een positief teken voor alle MXGP-fans," besluit Luongo.

De in 1994 geboren Nederlander Jeffrey Herlings doet dit jaar voor het eerst mee in de MXGP, de koningsklasse in het WK motocross. Herlings is al drievoudig en regerend wereldkampioen in de MX2, de klasse voor coureurs t/m 23 jaar. Dit jaar zal hij dus een gooi doen naar de MXGP-titel en proberen de huidig wereldkampioen, de Sloveense coureur Tim Gajser, te verslaan. De 22-jarige Noord-Brabander is echter niet de enige Nederlander in het kampioenschap: KTM-teamgenoot Glenn Coldenhoff en Limburger Jaap Corneth zijn ook van de partij. 

Afgelopen week kwam Herlings ten val en brak daarbij zijn ringvinger. Hij is succesvol geopereerd en zal zonder problemen en pijnvrij kunnen beginnen aan het raceseizoen, aldus zijn team. Het seizoen begint het weekend van 25 februari in Qatar en telt twintig ronden. De Benelux telt met Valkenswaard, Assen en Lommel drie evenementen.