Tegenstander De Randamie vecht verlies aan

Holly Holm heeft officieel protest aangetekend tegen de uitslag van het MMA-gevecht om de titel in het vedergewicht tegen Germaine de Randamie en de beslissing van scheidsrechter Todd Anderson om de vermeende stoten na het luiden van de bel door De Randamie niet te bestraffen met een punt aftrek. Indien Anderson De Randamie had bestraft, dan was het titelgevecht waarschijnlijk in een gelijkspel geëindigd.

UFC-kampioene De Randamie verklaarde tegenover Fox Sports dat ze zich geen zorgen maakt. "Moet ze vooral doen. Ik heb haar direct een herkansing aangeboden, dat had ze ook kunnen accepteren. Met of zonder puntenaftrek was ik duidelijk de winnaar. Zodra de scheidsrechters zijn hand er tussen stak, stopte ik direct. Eerste stoot was in de bel. Dat was een legale stoot, zei de scheidsrechter.''

Holm is het daar niet mee eens en zei tijdens de persconferentie aansluitend aan het gala, "Ze sloeg hard. Die stoten na het einde van de tweede en derde ronde waren de hardste van het hele gevecht. Ik hoorde de bel, stopte met vechten, maar zij sloeg nog een aantal keer door. Het was expres."

De Randamie heeft een aantal vooraanstaande medestanders. Hoofdscheidsrechter John McCarthy meldde in 2014 al dat het luiden van de bel alleen een signaal is voor de scheidsrechter om de ronde te stoppen. En ook vooraanstaand lid van de scheidsrechterscommissie Rob Hinds geeft Holm en haar team in een interview voor de website MMAfighting.com weinig kans, "Als de bel luidt, dan is dat een teken voor ons dat we het gevecht moeten stoppen. Het is niet het exacte einde van de ronde. We moeten dan gewoon zorgen dat we in de goede positie staan om het gevecht per direct te beëindigen, het liefst zo snel mogelijk na het luiden van de bel."

Kijk hieronder naar de bewuste beelden van het einde van de derde ronde. De Randamie slaat inderdaad na het luiden van de bel, maar stopt direct nadat scheidsrechter Anderson ingrijpt.