Vol NBA programma in aanloop naar All-Star weekend

Komend weekend vindt in New Orleans het jaarlijkse All-Star weekend plaats. Voor een stuk of zestig spelers betekent dit dat ze in New Orleans aanwezig zullen zijn om deel te nemen aan één van de activiteiten. De overige driehonderd spelers mogen een weekje met vrienden of familie op vakantie. Afgelopen nacht werd nog wel een vol programma afgewerkt.

De Golden State Warriors wonnen na een stroeve start van de Sacramento Kings, 109-86. In het tweede kwart werd Draymond Green wegens herhaaldelijk klagen bij de scheidsrechters naar de kleedkamer gestuurd. Bij rust keek de koploper in de NBA tegen een 47-50 achterstand aan.

Deze achterstand werd snel ongedaan gemaakt. Golden State scoorde in het derde kwart 22 punten op rij, waarna de zege nooit meer in gevaar kwam. Klay Thompson was met 35 punten de grote man bij de Warriors.

Cleveland won in eigen huis vrij eenvoudig van de Indiana Pacers, 113-104. LeBron James en Kyrie Irving deden wat van ze verwacht kon worden, de twee all stars waren samen goed voor 57 punten. Een cruciale bijdrage werd geleverd door Kyle Korver. De schutter, vorige maand overgekomen van Atlanta, scoorde zes van zijn acht driepunters en eindigde met 22 punten. Korver werd en passant de zevende speler in de NBA geschiedenis die minstens tweeduizend driepunters heeft gescoord in zijn carrière.

De Toronto Raptors boekten een moeizame zege op de Charlotte Hornets. Toronto stond na drie kwarten speeltijd met 58-75 achter. Het slotkwart won Toronto echter met 32-10, waardoor de Canadese ploeg toch met een 90-85 zege de kleedkamer kon opzoeken.

Brook Lopez baarde opzien in de wedstrijd tegen de Milwaukee Bucks. Zijn ploeg, de Brooklyn Nets, staat hopeloos onderaan in de NBA en dat de Nets met 125-129 verloren is geen verrassing. Lopez presteerde echter een unicum in de wedstrijd door acht schoten te blocken en zes driepunters te scoren. Spelers die schoten blocken zijn over het algemeen lange centers die niet van afstand schieten. Voor driepuntschutters geldt het tegenovergestelde. Het is tekenend voor de ontwikkeling in de NBA dat elke speler van afstand moet kunnen schieten. Het is ook tekenend voor Lopez, die de beste jaren van zijn carrière verspilt bij de slechtste ploeg in de NBA.

De Oklahoma City Thunder wonnen in eigen huis van de New York Knicks, 116-105. Knicks-speler Carmelo Anthony kreeg voor de wedstrijd te horen dat hij toch mee mag doen aan de All-Star game. Door de blessure van Kevin Love was een plek vrijgekomen. Het leek Anthony te inspireren. De Knicks begonnen sterk en Carmelo kon nauwelijks missen vanaf het veld.

In het vierde kwart was het Russell Westbrook hoogstpersoonlijk die de wedstrijd op slot schoot. De dynamische guard maakte twee driepunters op rij en onderschepte de bal in de volgende aanval, waarna hij vrij naar de vijandige basket kon sprinten voor een snoeiharde dunk.

Carmelo Anthony eindigde de wedstrijd met een zeer acceptabele 30 punten. Derrick Rose voegde 25 punten toe. Het was echter Russell Westbrook die heerste op het veld. De guard was goed voor 38 punten, 14 rebounds en 12 assists. Voor de meeschrijvers thuis, dit was triple double nummer 27.

De Boston Celtics wonnen in eigen huis van de Phildelphia 76ers, 116-108. Uiteraard was het Isaiah Thomas die dertien punten scoorde in het vierde kwart en met 33 punten topscorer werd. De kleine Thomas heeft zichzelf met deze prestatie in de Celtics geschiedenisboeken geschoten. Het was de veertigste wedstrijd op rij dat hij minstens twintig punten maakte en dat is een evenaring van het clubrecord van John Havlicek.

Morgen staan nog twee wedstrijden op het programma en dan volgt het All-Star weekend. Vrijdag vindt een wedstrijd plaats tussen de beste Amerikaanse jonge spelers en internationale jonge spelers. Zaterdag zijn diverse onderdelen, met als hoogtepunten de driepunt shootout en de dunk contest. Zondag is het hoogtepunt van het weekend als de beste spelers in de league tegen elkaar uitkomen in de All-Star game.

De top tien plays van afgelopen nacht. Bron: YouTube.