CL: Sterk Real Madrid legt basis voor kwartfinale

Real Madrid heeft woensdagavond in eigen huis afgerekend met SSC Napoli. In eigen huis werd het 3-1 voor de Koninklijke.

Real Madrid wist zich in een poule met Borussia Dortmund, Legia Warschau en Sporting Portugal niet tot groepswinnaar de kronen. Zodoende hebben de Madrilenen wat goed te maken in de Champions League, het toernooi waarin het haar titel ook moet verdedigen. Tegen SSC Napoli begon de ploeg van Zinédine Zidane moeizaam, maar uiteindelijk wist Real overtuigend af te rekenen met de Italiaanse nummer 3.

Druk

In de eerste helft werd direct duidelijk dat beide ploegen wilden voetballen. Er werd een hoog tempo gehanteerd en zowel Napoli als Real zetten druk naar voren. De ban werd gebroken toen Lorenzo Insigne in de achtste minuut Keylor Navas te ver voor zijn goal zag staan. De aanvaller aarzelde niet om de bal vanaf een meter of 35 prachtig om de Real-doelman heen te krullen: 0-1.

Hierna beleefde Napoli een sterke fase waarin het Real zelfs even achter de bal aan liet lopen. Niettemin lieten de Madrilenen in het restant van de eerste helft zien waarom ze in Spanje fier aan kop gaan. Nadat Karim Benzema eerder al grote mogelijkheden onbenut liet, was het in de achttiende minuut toch de Fransman die een fijne voorzet van Dani Carvajal binnenkopte: 1-1.

In het tweede bedrijf kreeg Real Madrid al snel waar het op basis van het spel in de eerste helft recht op had. Cristiano Ronaldo snelde meerdere Napoli-verdedigers voorbij om vervolgens vanaf de achterlijn Toni Kroos te bereiken. De Duitser aarzelde niet en legde de bal keurig achter doelman Pepe Reina.

Honger

Hierna stond Napoli op kraken en de goal van Casemiro maakte aan alle twijfels een eind. De middenvelder volleerde de bal vanaf een meter of dertig prachtig achter Reina, waarmee de krachtsverhoudingen verder gestalte kregen op het scorebord. Hiermee was de honger van Real Madrid naar meer goals echter nog niet gestild.

Via onder andere Ronaldo en Benzema kreeg het kansen op de 4-1, maar toch was het Dries Mertens die de grootste kans om zeep hield. In de 68e minuut dook de Belg zomaar vrij op voor Navas, maar vanaf zo’n twaalf meter van de goal schoot de spits over. Ondanks dat beide ploegen ook in de slotfase nog op zoek gingen naar meer goals, bleef het bij 3-1. Zodoende reist Real over twee weken met een royale voorsprong af naar Napels, voor het tweede deel van het Champions League-tweeluik.