Enrique: "Er is een heldendaad nodig"

FC Barcelona werd dinsdagavond in het Parc des Princes vernederd door Paris Saint-Germain en Luis Enrique moest erkennen dat de nederlaag terecht was.

"Het resultaat is een juiste weerspiegeling van wat er op het veld gebeurde", vertelde Enrique tegen Spaanse media. "We waren duidelijk de mindere ploeg. Onze tegenstander heeft ons vanaf het begin onder druk gezet. PSG was beter in balbezit. Ze hebben ook gewoon voetballers van wereldklasse."

"Ze verdedigden uitstekend en hebben ons vanaf de eerste minuut onder druk gezet. Wij waren inferieur, zowel met als zonder bal. Het begin was duidelijk voor hen, maar daarna was er een periode waarin wij op gelijke hoogte konden komen via André Gomes. Vervolgens deed PSG ons telkens pijn met snelle uitbraken. Toen werd het nog twee, drie en zelfs vier tegen nul", vertelde hij ten overvloede, aangezien miljoenen kijkers dat net gezien hadden.

Toch heeft de trainer van de Catalanen nog een sprankje hoop voor de return van 8 maart. "Het is nog niet beslist, want we zijn pas halverwege. Ik verlies de hoop nog niet, maar er is wel een heldendaad nodig."