Tennisser Griekspoor kansloos bij ATP-debuut in Rotterdam

Tennisser Tallon Griekspoor is in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Rotterdam kansloos uitgeschakeld. De 20-jarige Nederlander maakte in Rotterdam dankzij een wildcard zijn debuut in een hoofdtoernooi op de ATP Tour, maar met Gilles Müller uit Luxemburg (ATP-28) had hij geen makkelijke tegenstander.

Müller brak in de tweede game al door de opslag van Griekspoor, die dat niet kon herstellen en de set af moest geven. In set twee leverde hij zijn service gelijk al in zonder zelf een punt te maken, waarna hij zijn service op 1-3 nog eens af moest staan. Op 2-5 maakte Griekspoor pas voor het eerst in de set een punt op de opslag van Müller en hij kreeg zelfs twee breakkansen, maar die kon de jonge Nederlander niet benutten en dus was het voorbij: 3-6, 2-6. 

De Duitser Philipp Kohlschreiber schakelde eerder op de dag de nummer acht van de plaatsinglijst, de Fransman Lucas Pouille, uit met 7-5, 6-2. In een Frans onderonsje sloeg Gilles Simon zich langs Nicolas Mahut naar de achtste finales: 3-6, 6-3, 6-4. Toernooidirecteur Richard Krajicek gaf de 18-jarige Griek Stefanos Tsitsipas via een wildcard de kans om te debuteren op de ATP Tour en de tiener deed het prima. Jo-Wilfried Tsonga was echter een maatje te groot, maar Tsitsipas wist de Fransman wel tot een tiebreak te dwingen: 4-6, 6-7 (2).