The Batman vindt nieuwe regisseur, geruchten over vertrek Affleck

Nadat Ben Affleck onlangs bekend maakte zijn taak als regisseur voor de volgende Batman-film neer te leggen leek de film in gevaar: een film met Affleck voor én achter de camera, en dan ook nog een Batman-film, leek een gouden combinatie, maar nu moest er halsoverkop een vervanger gevonden worden. Die is er inmiddels in de vorm van Planet of the Apes-regisseur Matt Reeves. Maar nu lijkt Affleck ook niet meer de hoofdrol te willen spelen.

Dat beweert althans John Campea, host van de podcast Collider Movie Talk. Hoewel hij aangeeft zich op geruchten te baseren die je met een flinke korrel zout moet nemen, is hij onder de indruk dat Affleck "van de rol af wil". Volgens drie bronnen dicht bij Warner Bros. is Affleck aan het proberen onder zijn afspraak om nog een Bat-film te doen uit te komen. Mocht dat niet lukken, dan zal The Batman in ieder geval de laatste keer zijn dat hij de rol speelt. "Hij wil geen Batman meer zijn," aldus Campea.

De geruchten volgen op een vervelende periode voor Affleck. Zijn meest recente film, Live by Night, waarvoor hij het scenario, de regie en de hoofdrol voor zijn rekening nam, werd niet positief ontvangen en zijn besluit om de regie van de nog titelloze Batmanfilm neer te leggen wordt door velen gezien als een teken dat het niet goed gaat met de ontwikkeling van de film. En dat terwijl er nog flink wordt gesleuteld aan het script (door, naar verluidt, Argo- en Batman v Superman-schrijver Chris Terrio) en de startdatum van de opnames ergens in de komende maanden moet liggen.

Ben Affleck speelt de Batman sinds Batman v Superman: Dawn of Justice, en was kort in de rol te zien in Suicide Squad. Zijn volgende verschijning in de rol is in november in Justice League, het vervolg op Batman v Superman. De opnames hiervoor zijn al enige tijd afgerond. De Batman-solofilm, de eerste sinds Christian Bales laatste ritje in de Batmobile in 2012, zou in 2018 moeten verschijnen. In de film is Deathstroke, gespeeld door Joe Mangianiello, de tegenstander van de Donkere Ridder.

Ben Affleck als Batman