Kristoff wint eerste rit Ronde van Oman

Alexander Kristoff heeft de openingsrit in de de Tour of Oman 2017 gewonnen. De 29-jarige Noor van Katusha-Alpecin was in Naseem Park de snelste in de massasprint. Hij versloeg Kristian Sbaragli en Sonny Colbrelli. Door zijn zege is Kristoff automatisch ook de eerste leider.

Al snel na de start kregen vijf renners een vrijbrief van het peloton. Larry Warbasse (Aqua Blue Sport), Aimé De Gendt (Sport Vlaanderen-Baloise), Alan Marangoni (Nippo-Vini Fantini), Guiseppe Fonzi (Wilier Triestina-Selle Italia) en Christophe Masson (WB Veranclassic Aqua Protect) sprokkelden een voorsprong van drie en een halve minuut bij elkaar. Achter hen deden sprintersploegen Katusha-Alpecin en Quick-Step Floors het werk in de jacht op de vluchters.

De Gendt en Fonzi waren de eerste twee die vooraan af moesten haken, met nog 25 kilometer te gaan. Ook de overige drie waren niet bestand tegen het peloton en werden op tien kilometer van de eindstreep gegrepen. 

Na 176 kilometer diende zich een massasprint aan. Daar haalde Alexander Kristoff het met duidelijke voorsprong, voor Kristian Sbaragli en Sonny Colbrelli. Kristoff is ook de eerste leider in Oman.