Haase naar tweede ronde in Rotterdam

Neerlands beste tennisser Robin Haase heeft de tweede ronde van het World Tennis Tournament in Rotterdam bereikt. De Hagenaar (ATP-57) had twee lange sets nodig om de Duitser Florian Mayer (ATP-46) op de knieën te krijgen: 7-5 en 7-6(3).

Haase sneuvelde in de afgelopen zes jaar al in de eerste ronde in Rotterdam, maar ditmaal was het lot hem gunstig gezind. In de eerste set kreeg de Nederlander aanvankelijk enkele breakpoints op zijn service tegen, maar gaandeweg kwam hij beter in zijn spel en kon hij de service van Mayer aanpakken. Dit resulteerde in de elfde game in een break, waarna Haase de set greep.

In het begin van het tweede bedrijf was Haase duidelijk de bovenliggende partij, maar de breakkansen die de Nederlander kreeg kon hij niet benutten. Mayer kwam hierna iets beter in zijn spel, maar omdat er geen breaks vielen moest er een tiebreak gespeeld worden. Hoewel Haase nummer vier is op de ranglijst van slechtste tiebreakspelers allertijden pakte hij al snel een kleine voorsprong en kwam niet meer in de problemen tegen zijn dubbelspelpartner.

In de volgende ronde kan de nummer elf van de wereld David Goffin wachten. De Belg moet hiervoor dan wel afrekenen met de Rus Andrey Kuznetsov (ATP-54).