Flier debuteert met nederlaag op strand, Stubbe/Sinnema stunten

Volleybalster Manon Flier heeft haar eerste wedstrijd in een hoofdtoernooi in het beachvolleybal verloren. Het seizoen wordt deze week geopend met de major in het Amerikaanse Fort Lauderdale, waar Flier zich samen met Marleen van Iersel door het kwalificatietoernooi speelde.

Eerlijk is eerlijk, met April Ross en Kerri Walsh Jennings hadden Flier en Van Iersel wel gelijk de absolute wereldtop tegenover zich. Walsh Jennings won in 2004, 2008 en 2012 olympisch goud en wordt algemeen gezien als een van de beste speelsters ooit. Het Nederlandse duo maakte het de Amerikanen in elk geval nog een beetje moeilijk: met 18-21, 17-21 viel de score alleszins mee.

Joy Stubbe en Jolien Sinnema wisten voor een daverende stunt te zorgen in de eerste wedstrijd in de groepsfase. Ze stonden tegenover Larisa/Talita uit Brazilië, een van de topduo's in de wereld, maar sleepten er een derde set uit en wisten die zowaar te winnen: 21-18, 18-21, 15-12. Sophie van Gestel en Madelein Meppelink gingen verrassend onderuit tegen het Duitse duo Isabel Schneider en Victoria Bieneck: 21-19, 19-21, 13-15.

Nederlandse mannen doen in Fort Lauderdale niet mee.