Limburgse seksdeurwaarder liet in natura betalen

Een Limburgse deurwaarder had een wel erg aparte afbetalingsregeling. Vrouwen konden bij de man ook 'in natura' betalen. Er zijn inmiddels enkele aangiftes tegen hem van vrouwen bij wie hij deze afbetalingsregeling had aangeboden.

De politie in Limburg bevestigt dat er een strafrechtelijk onderzoek tegen de man loopt en sluit niet uit dat er meer slachtoffers zijn.

Gerechtsdeurwaarder K. uit Sittard meldde afgelopen maand zelf aan de directie van het kantoor waar hij werkte dat hij over de schreef was gegaan. "Wij hebben dat gesprek beëindigd en hem onmiddellijk buiten gezet", aldus directeur Hans van Lent. "We willen niets meer met hem te maken hebben." Zijn naam is ook niet meer terug te vinden op de gevel of de website van het kantoor. K. was ooit mede-eigenaar van het kantoor, maar was dat sinds 2008 niet meer. "Hij was sindsdien formeel niet meer betrokken bij de firma. Hij werkte nog voor ons op een soort freelancebasis. Hij kreeg van ons onder meer opdrachten om exploten uit te brengen en was vaak hele dagen op pad. De afstand tussen ons kantoor en hem was al heel groot."

Hoe de man te werk ging richting vrouwelijke schuldenaren is onduidelijk. Over de aard van de gevraagde diensten kan en wil Van Lent niets zeggen. "Daar weet ik ook het fijne niet van. Ik mag er sowieso niks over zeggen zolang het politieonderzoek loopt."

De politie heeft een speciaal mailadres geopend waarop slachtoffers zich kunnen melden: deurwaarder-limburg@politie.nl