PSV'er niet tevreden met plek bij beloften: "Wil meer brengen"

Oleksandr Zinchenko was in de eerste seizoenshelft nog één van de smaakmakers bij PSV, maar heeft in 2017 nog geen wedstrijd in het eerste gespeeld.

De 20-jarige Zinchenko wordt dit seizoen gehuurd van Manchester City en PSV-trainer Phillip Cocu deed in de eerste seizoenshelft meermaals een beroep op de Oekraïner. Maar sinds de komst van Marco van Ginkel naar Eindhoven maakte hij geen minuten meer in de hoofdmacht.

En dus stond Zinchenko maandagavond in de basis bij Jong PSV, dat verrassend won van koploper VVV-Venlo (2-1). Tevreden over zijn optreden was de jongeling niet. "Het resultaat staat ook bij mij altijd voorop, maar ik had ook een keer moeten scoren bijvoorbeeld en in het algemeen gewoon meer willen brengen", laat hij weten aan Algemeen Dablad.

Zinchenko weet dat hij zijn vorm van voor de winterstop nog niet te pakken heeft en dat hij er daarom terecht naast staat bij het eerste. "Ik zal de trainer moeten overtuigen en het zelf moeten laten zien. Daarom wilde ik er vanavond ook staan in deze wedstrijd en had ik wat mezelf betreft op meer gehoopt."