Zorgen over nek F1-coureur Wehrlein

Het Formule 1-team Sauber heeft ontkend dat coureur Pascal Wehrlein vanwege een nekblessure mogelijk de wintertests zou moeten gaan missen. De Duitse coureur crashte in januari tijdens de Race of Champions en moet voor hij in actie komt eerst enkele medische tests ondergaan.

Wehrlein sloeg in Miami over de kop nadat hij in zijn heat vlak na de streep de auto van Felipe Massa raakte. Zowel de Duitser als zijn passagier konden snel uit de bolide gehaald worden, maar voor de coureur was het evenement wel voorbij. Wehrlein kon als toeschouwer zien dat landgenoot Sebastian Vettel als enige vertegenwoordiger van Duitsland afrekende met alle andere landen en zo de Nations Cup greep.

Het voedde de geruchten dat Wehrlein een nekblessure opgelopen zou hebben en omdat nieuws over de coureur uitbleef leek het erop dat hij hierdoor de F1-testsessies mogelijk zou moeten gaan missen. Sauber ontkent dit. "De medische onderzoeken zijn nog steeds gaande. De berichten zijn dan ook pure speculatie. Te zijner tijd zullen we meer informatie geven."

Het eerste moment dat de coureurs na hun winterslaap weer in actie moeten komen is op 27 februari in Barcelona. Sauber maakt op 22 februari bij een filmdag al de eerste meters met de nieuwe bolide.


De crash van Wehrlein in Miami (Bron: YouTube)