Ancelotti kritisch: "Ook Robben moet samenwerken!"

Carlo Ancelotti zag zijn Bayern München afgelopen zaterdag met 1-1 gelijkspelen tegen Schalke 04. De Italiaan wist wel waar het puntenverlies aan te wijten was.

Bayern kwam in de eigen Allianz Arena niet verder dan 1-1 tegen Die Königsblauen, zodat niet optimaal geprofiteerd werd van de nederlaag van achtervolger RB Leipzig bij Borussia Dortmund.

Een domper, meent trainer Carlo Ancelotti, die zag waar het aan lag bij Der Rekordmeister. "Mijn spelers weten dat ze zeer compact moeten staan. Onder (voorganger, red.) Pep Guardiola stond het elftal altijd zeer compact. Nu gebeurt dat ook vaak, zoals tegen Leipzig. Tegen Schalke was dat niet het geval", aldus de coach op een persconferentie

Ancelotti schroomt niet om namen te noemen. "Bij verdedigen gaat het om rennen, opofferen en over samenwerken. Ook Arjen Robben, Douglas Costa en de verdedigers moeten dat doen!"

Bayern neemt het dinsdagavond in de DFB Pokal al weer op tegen VfL Wolfsburg. "Deze ploeg staat net als Schalke niet hoog op de ranglijst, maar ze hebben heel goede spelers. Daar moeten we voor opassen."