Engelsman McGeeney wint Dutch Open Darts

De Engelsman Mark McGeeney heeft voor het eerst in zijn carrière de Dutch Open Darts gewonnen. In de Bonte Wever in Assen was de 44-jarige darter uit Coventry met 3-1 in sets te sterk voor de Schot Ross Montgomery.

McGeeney ging gelijk voortvarend van start en won de eerste twee sets. De Engelsman leek het karwei makkelijk af te makkelijk, maar toen hij voor de wedstrijd kon gooien stokte de motor even. McGeeney miste zes matchdarts en Montgomery kwam terug tot 2-1. In de vierde set waren beide spelers aan elkaar gewaagd, maar in de vijfde leg was het toch McGeeney die aan het langste eind trok. Bij zijn twaalfde matchdart was het raak.

De Nederlandse darters speelden in Assen geen rol van betekenis op het Dutch Open. Richard Huizinga en Willem Mandigers wisten nog wel de kwartfinales te behalen, maar dat bleek voor beiden hun eindstation. Danny Noppert, vorig jaar verliezend finalist, wist zelfs niet de laatste 64 te halen. De Fries werd zaterdag in de voorrondes al uitgeschakeld. De winnaar van 2015 en 2016, Martin Adams, werd in de achtste finale uitgeschakeld door Montgomery.

Bij de dames ging de zege naar Deta Hedman. Zij won met 5-4 in legs van Lisa Ashton. Nederlands succes was er wel bij het dameskoppeltoernooi.  Aileen de Graaf en Sharon Prins wonnen de finale met 4-3 van Deta Hedman en Lorraine Winstanley. Bij de heren was ging de zege bij de koppels naar Scott Mitchell en James Hurrrell. Ze wonnen met 5-4 van het duo  Mark McGeeney-Craig Quinn.