Historische overwinning voor Schulting in Dresden

Shorttrackster Suzanne Schulting heeft voor het eerst in haar carrière een wereldbekerwedstrijd gewonnen. Ze wist in Dresden de 1500 meter op haar naam te schrijven. Zij is tevens de eerste Nederlandse vrouw die een wereldbekerwedstrijd weet te winnen. 

Zaterdag was ze al succesvol met een zilveren medaille op de 1000 meter en vandaag volgde nog meer succes. In de finale reed ze tot halverwege in de middenmoot mee. Vervolgens zette de Koreaanse Rum Ah Noh de aanval in haakte Schulting aan. 

Vier ronden voor het einde plaatste Schulting de aanval en deze bleek succesvol. Ze kwam als eerste over de streep en boekte daarmee haar eerste wereldbekerzege. Noh werd uiteindelijk tweede. Het brons was voor de Canadese Valerie Maltais.

De hoogste trede wist de 19-jarige Friezin tot gisteren nooit te beklimmen. Ze had wel al vijf keer zilver en vier keer brons gewonnen en nu dus ook één keer goud. Schulting is goed in vorm in aanloop naar de WK shorttrack volgende maand in het Rotterdamse Ahoy. Op 10, 11 en 12 maart wordt om de wereldtitels op verschillende afstanden en in het overallklassement gestreden. Over een week zijn er in het Wit-Russische Minsk eerst nog wereldbekerwedstrijden.