Vicepremier Zweden trollt Trump

De Zweedse vicepremier veroorzaakt aardig wat opschudding nadat ze op facebook een foto plaatste die erg veel lijkt op Trumps tekenen van de anti-abortuswet. Isabella Lovin, de Zweedse minister van klimaat, postte een foto waarin ze een nieuwe wet ondertekent omringd door vrouwelijke collega's, een duidelijke parodie op de foto waarin Trump de anti-abortuswet ondertekent, omringd door alleen maar mannen.

Binnen enkele uren werd de post duizenden keren geliket en geshared. "Prachtige foto" reageert een gebruiker "ik hoop dat je hem stuurt naar de man aan de andere kant van de oceaan", "Make the planet great again" reageert een ander. Op andere sociale media waaronder twitter wordt de 'steek onder de gordel' van mevrouw Lovin geprezen.

De foto lijkt veel op een foto van Trump die een wet ondertekent die verbiedt dat er geld gaat naar internationale groepen die informatie geven over abortussen of die uitvoeren. De foto van Trump omringd door mannelijke collega's werd op sociale media belachelijk gemaakt.Na het tekenen van de nieuwe klimaatwet moedigde Isabella Lovin andere Europese landen aan het voortouw te nemen om klimaatverandering te voorkomen omdat “De VS er niet meer is om ons te leiden”. Mevrouw Lovin wil dat Zweden een voorbeeld is in een tijd waar "klimaatsceptici steeds meer macht beginnen te krijgen". President Trump die klimaatverandering al een hoax noemde (Alternative Science?), heeft de vraag doen rijzen of hij uit het Klimaatakkoord van Parijs wil stappen, dat akkoord regelt de uitstoot van broeikasgassen om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

De Zweedse regering, die claimt de eerste Feministisch regering ter wereld te zijn, heeft ook een verklaring uit laten gaan dat seksegelijkheid centraal staat en tot hun prioriteiten behoort. “Seksegelijkheid is onderdeel van de oplossing voor maatschappelijke problemen en logisch in een moderne welvaartsstaat, voor juridische en economische vooruitgang”, zo staat in een verklaring.